Financiële services

Intro

Wil je groeien op een organische manier of via een fusie of overname (M&A)? Welke middelen heb je nodig en hoe kun je die bijeenbrengen? Wat is de waarde van je bedrijf? Met onze financiële services creëren we oplossingen op maat om je horizon te verleggen, je groei te stimuleren en je gemoedsrust te geven over de toekomst van je bedrijf. Reken op ons om je te helpen om de juiste beslissingen te nemen om je dromen waar te maken en je ROI te maximaliseren.

Neem contact op

Financiering & funding

De groei van je bedrijf leidt altijd tot financiële uitdagingen. Daarom kijken we niet alleen naar de cijfers, maar challengen we ook je ambities als ondernemer en stellen we de juiste vragen over je bedrijf. Zo kunnen we je financierings- en fundingopties afstemmen op je bedrijfsdoelen, een sterke pitch voor je bedrijf maken en je introduceren bij de juiste partners en investeerders.

Beurzen & subsidies

Beurzen en subsidies kunnen je groeitraject aanzienlijk versnellen - en soms zelfs de behoefte aan externe financiering helemaal voorkomen. Maar het kan moeilijk zijn om subsidies te vinden en aan te vragen die relevant zijn voor jouw uitdagingen. Reken op Equals Three om je door het complexe web van subsidies te loodsen en je in contact te brengen met de juiste instanties.

Waardebepaling bedrijf

Een waardebepaling is meer dan alleen cijfers. Het is een weerspiegeling van je reis vanaf het allereerste begin tot waar je nu bent - met alle ups en downs - en van het toekomstpotentieel van je bedrijf. Via verschillende waarderingsmethoden leren we de ins en outs van je bedrijf kennen. Vervolgens zetten we de verzamelde inzichten om in een uitgebreid verhaal en een uitstekende theoretische basis voor wat volgt.

Een bedrijf kopen

De overname van een bedrijf is een tijdrovend proces met veel potentiële valkuilen. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Bij Equals Three zorgen we niet alleen voor de daadwerkelijke transactie, maar zijn we ook jouw sparringpartner voor en na de overname en denken we met je mee om ervoor te zorgen dat je investering optimaal rendeert en naadloos wordt ingebed in je bedrijfsvisie.

Een bedrijf verkopen

De overdracht van je bedrijf betekent de teugels van je levenswerk uit handen geven. We duiken diep in je bedrijf en leren jou, je partners en alle andere belanghebbenden door en door kennen. Door een evenwicht te vinden tussen de harde kant van het verkopen en de emotionele kant van weten waarom je het doet, helpen we je de juiste keuzes te maken voor jou en je bedrijf. Een bedrijf verkopen kan een rollercoaster zijn, maar wij doen er alles aan om het zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Onze aanpak voor jouw financiële services

Portfolio

Benieuwd wat we voor jou in petto hebben? Ontdek hieronder de meest recente toevoegingen aan ons portfolio.

Volledig portfolio
Joëll De Smet Managing partner bij Equals Three
“Ondernemers werken elke dag hard om iets te bouwen dat echt van hen is. Door middel van financiële services helpen we hen om hun bedrijf te laten groeien op een manier die perfect bij hen past of om het te verkopen aan de ideale koper. Door het proces zo persoonlijk en rechtlijnig mogelijk te maken, en onze klanten bij elke stap te ondersteunen, geven we hen de gemoedsrust die ze verdienen.”

FAQ

001
Ben ik verplicht om mijn bedrijf via een financiële partner te verkopen?

Je bent niet verplicht - wettelijk of anderszins - om je bedrijf via een financiële partner te verkopen. Wij kunnen je echter wel op verschillende manieren ontlasten, zodat jij je kunt focussen op het runnen van je bedrijf. We brengen de juiste kandidaten aan tafel, verzorgen de onderhandelingen, optimaliseren de overnamestructuur... Zo zorgen we ervoor dat je je bedrijf succesvol verkoopt volgens jouw wensen.

002
Kan ik een deel van mijn bedrijf verkopen?

Ja. Je bedrijf verkopen betekent niet noodzakelijk dat je volledig moet stoppen. Je kunt een deel van je bedrijf verkopen om je opgebouwde bedrijfskapitaal veilig te stellen, om je risico's als ondernemer te beperken en je bedrijf vrijer te leiden, of om de juiste partners aan boord te krijgen om toekomstige groei veilig te stellen.

003
Hoelang duurt het om mijn bedrijf te verkopen?

Wanneer we jouw bedrijf verkopen, doorlopen we samen 2 fasen. Tijdens de voorbereidingsfase leren we je bedrijf kennen, beoordelen we je ondernemingsplan, waarderen we je bedrijf en stellen we je informatiememorandum samen. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 weken. Tijdens de uitvoeringsfase analyseren we je sector, maken we contact met ons netwerk, sluiten we de deal, zorgen we voor de due diligence en helpen we bij de vereiste documentatie. Dit duurt gewoonlijk 6 tot 9 maanden. Let wel: de werkelijke tijd die nodig is om je bedrijf te verkopen hangt af van veel verschillende factoren.

Heb je nog andere vragen over onze expertisegebieden? Aarzel niet om ons te contacteren.

Op zoek naar financiële oplossingen om je bedrijf te laten groeien? We luisteren graag naar je uitdagingen en bespreken samen een haalbare en effectieve aanpak.

Contacteer ons

We komen zo snel mogelijk bij je terug